Tuinschermen

Ben je op zoek naar een nieuwe schutting, dan heb je genoeg keuze. Tegenwoordig worden er tuinschermen gemaakt van hout, kunststof, beton of natuurlijke materialen, dus voor elke tuinsoort is er wel wat te vinden. Natuurlijk hangt het type schutting dat jij kiest af van het budget dat je hebt en de uitstraling die je zoekt. Met de juiste schutting kun je genoeg privacy creëren, beschutting en voeg je een blikvanger toe in je tuin. Hier vind je allerlei informatie over de verschillende soorten tuinschermen.

De soorten en de kosten

Ten eerste een overzicht van de mogelijkheden die je hebt, de kosten die hiermee gepaard gaan en de levensduur die je per materiaal kunt verwachten. De prijs die je betaalt hangt natuurlijk af van de afmetingen van de schutting en wat hier wordt gegeven is een gemiddelde. De bedragen in de volgende tabel zijn inclusief btw, maar exclusief plaatsing. Voor een hovenier kun je €40 per uur rekenen en €20 per meter schutting.

 

Soort schutting Prijs per meter Levensduur
Draadschutting €20 – €40 40 jaar
Betonnen schutting €30 – €80 40 jaar
Houten schutting €10 – €80 10 jaar tot 75 jaar
Steenkorf €150 40 jaar
Kunststof schutting €60 – €160 50 jaar
Natuurlijke schutting €35 – €75 40 jaar

 

Draadschuttingen

Draadschuttingen zijn niet duur en gaan lang mee. Je kunt ze vergelijken met een hekwerk, maar zijn zowel doorzichtig als ondoorzichtig te krijgen. Veel mensen kiezen hiervoor in combinatie met een klimplant, zoals klimop. Zo kun je de schutting probleemloos laten opgaan in de rest van de tuin en een natuurlijk uiterlijk creëren, zonder daar al te veel geld aan uit te geven.

Betonnen schuttingen

Het grijze, killen en grauwe imago van beton gaat al een tijd niet meer op en dit materiaal ondervindt op dit moment een comeback in vele huishoudens. Industriële interieurs met betonnen aanrechten en tafelbladen zie je steeds vaker en zo ook betonnen schuttingen. Dit materiaal kan in verscheidene vormen worden gegoten, zodat je de kleur en het uiterlijk zelf kunt kiezen. Beton met een steenlook, of een houtnerf is erg gewoon. Ook zijn er schuttingen die bestaan uit betonnen palen met daartussen houten tuinschermen. Een groot nadeel van beton is dat het erg zwaar is en kies je voor deze optie, dan zal je vaak een fundering nodig hebben om de schutting te ondersteunen.

Houten schuttingen

De klassieke houten schutting is nog steeds erg populair en dit komt doordat hout uniek is. Geen enkele plank is hetzelfde en de houtnerf geeft het een knus en sfeervol uiterlijk. Hout heeft wel onderhoud nodig, vooral als je voor een zachthout kiest en de levensduur van sommige houtsoorten is erg kort. Zoek je een houten schutting, dan kun je beter goed onderzoek doen naar het houtsoort. Hardhouten schuttingen kunnen 75 jaar lang meegaan, maar hier betaal je ook meer voor. Kies je hout, dan kies je voor natuurlijk en sfeervol, maar dan moet je rekenen op meer onderhoud en een eventueel kortere levensduur.

Steenkorven

Steenkorven, ook wel schanskorven genoemd, worden steeds populairder. Dit zijn metalen korven gevuld met een natuurlijk materiaal. Dit materiaal bepaalt voor een groot gedeelte de prijs en je kunt kiezen uit verschillende steensoorten, maar bijvoorbeeld ook grond of boomschors. Steenkorven zijn duur en zwaar, maar kunnen erg veel privacy bieden en ook een gedeelte van het geluid van buiten tegenhouden. Zoek je voor een blikvanger in de tuin, dan kan dit een goede optie zijn.

Kunststof schuttingen

Kunststof vinden we steeds meer terug, in allerlei afdelingen van de bouw en ook in schuttingen. Kunststof heeft vele voordelen. Zo is het onderhoudsarm, kan het in allerlei vormen, uitvoeringen en kleuren worden geleverd, is het volledig recyclebaar en is het licht. Een fundering zal je dus niet nodig hebben, als je voor dit materiaal kiest, en er is voor elke tuinsoort een uitvoering beschikbaar. Met een kunststof schutting kun je elke kant op en na de plaatsing heb je er nauwelijks nog omkijken naar.

Natuurlijke schuttingen

Wil je graag een schutting die deel uitmaakt van je tuin, dan kun je een natuurlijke schutting overwegen. Dit type schutting bestaat uit bijvoorbeeld wilgentenen, klimop of bamboematten, zodat je schutting leeft, net als de rest van je tuin. Natuurlijke schuttingen passen misschien niet zo goed in moderne tuinen, waar een duidelijk onderscheid tussen tuin en schutting juist gewenst is. Ook kun je met een natuurlijke schutting je huisdieren niet binnen houten. Dit type schutting is niet erg duur, geeft je voldoende privacy, vooral in de zomer, en laat je optimaal genieten van de natuur om je heen.

Offertes vergelijken

De beste manier om informatie in te winnen over de verschillende soorten tuinschermen en hun prijzen is door te beginnen met het opvragen van offertes. Dit doe je snel en simpel met onze vergelijkingstool. Binnen een korte tijd ontvang je dan een aantal offertes van bedrijven uit jouw regio, die je vervolgens met elkaar vergelijkt. Zo kom je tot de beste conclusie wat betreft jouw nieuwe tuinscherm.

Wat kost een schutting precies?

Vraag gratis meerdere offertes op bij specialisten in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.