Betonplaten schutting

Als je zoekt naar een schutting dan krijg je te maken met een groot aantal keuzes. Eén hiervan is het materiaal. Je keuze hangt af van je budget, maar ook van de mate van onderhoud dat je zou willen zien en het uiterlijk van de schutting. Voor moderne tuinen wordt kunststof veel toegepast en in klassieke tuinen vind je veel hout. Natuurschuttingen zijn ook erg in trek. Een andere keuze die je hebt is een schutting van betonplaten. Hier lees je alles over dit type tuinafscheiding.

Een grijs en grauw uiterlijk

Waar veel mensen bang voor zijn, als ze het woord beton horen, is een grijs en grauw uiterlijk dat doet denken aan communistisch Russische flatgebouwen. Niks is echter minder waar. Beton is een grote opmars aan het maken, vooral in woningen met een industrieel interieur. Beton is namelijk erg veelzijdig en kan in vele kleuren, uitvoeringen en vormen worden geleverd. Hier vind je een aantal voorbeelden.

  • Traditioneel grijs beton: natuurlijk is het altijd nog mogelijk om het traditionele en grijze uiterlijk van beton te behouden. Tuinen met een industrieel en modern thema kunnen hier erg van opknappen.
  • Beton met een structuur: naast het traditionele uiterlijk, kun je ook kiezen voor betonplaten waar een structuur in is verwerkt. Het is bijvoorbeeld mogelijk voor een baksteenmotief te kiezen of een houtnerf te laten toevoegen. Zo kun je het beton de gewenste kleur en het gewenste uiterlijk meegeven.
  • Beton in combinatie met andere materialen: het is ook mogelijk om alleen betonpalen te gebruiken en deze te combineren met panelen van hout of kunststof. Het hout raakt daardoor de grond niet aan, en is dus minder gevoelig voor vocht en rot. Zo kun je een natuurlijk materiaal combineren met een industrieel materiaal, wat een interessante samenstelling kan zijn.

 

De voor- en nadelen van beton

Het grote voordeel van beton is dat het betaalbaar is en dat het dus tegenwoordig ook erg veelzijdig is. Je kunt er eigenlijk alle kanten mee op en het heeft nauwelijks onderhoud nodig. Beton is erg sterk en zal de ergste stormen kunnen doorstaan. Daarnaast zullen betonnen panelen je woning volledig afschermen van pottenkijkers of ongewenste bezoekers. Aan de andere kant is beton wel erg zwaar en als je een schutting laat plaatsen die alleen van beton is gemaakt, zal je ook een fundering moeten aanleggen.

De opbouw, de prijs en het onderhoud

Een schutting met betonplaten bestaat uit paalhouders en een fundering. Hiertussen worden de betonplaten geplaatst en deze zijn makkelijk te bevestigen. Je kunt rekening houden met een prijs van rond de €50 per meter bij een hoogte van 180 centimeter. Natuurlijk is dit afhankelijk van een aantal factoren. Het enige onderhoud dat je moet doen is het af en toe reinigen van de schutting met een hogedrukreiniger. De levensduur kan oplopen tot zeker 50 jaar.

Offertes vergelijken

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw nieuwe schutting met betonplaten? Maak dan gebruik van onze vergelijkingstool. Deze tool is gratis en vrijblijvend, en kan je in een korte tijd een aantal offertes aanleveren van leveranciers uit jouw omgeving. Deze vergelijk je vervolgens met elkaar op punten die jij belangrijk vindt, zodat je tot de beste beslissing kunt komen wat betreft jouw schutting met betonplaten.

Wat kost een schutting precies?

Vraag gratis meerdere offertes op bij specialisten in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.