Composiet schutting

Een nieuwe schutting aanschaffen is een leuke en spannende aangelegenheid. Je kunt meer privacy creëren in je tuin, je zal beschutting krijgen van de wind en natuurlijk kan een schutting ook bijdragen aan het uiterlijk van je tuin. Er zijn vele mogelijkheden en keuzes wat betreft schuttingen en deze zijn vooral afhankelijk van het materiaal waar je voor kiest. Hout is erg gangbaar, kunststof ook en een natuurlijke schutting wordt ook veel gekozen. Een andere optie die je hebt is een schutting van composiet. Hier lees je over dit type schutting.

Wat is composiet?

Composiet als materiaal voor schuttingen is niet erg bekend. Het bestaat uit een mix van twee verschillende stoffen en in het geval van tuinschermen is dit vaak hout of bamboe en een kunststof. Hierdoor kun je van de beste eigenschappen van deze twee materialen gebruik maken en de nadelen links laten liggen. Composiet rot bijvoorbeeld niet, zoals hout dat wel doet en verkleurt ook niet. Ook heeft het nauwelijks onderhoud nodig en hoef je het dus niet te schilderen of te lakken.

De soorten composiet schuttingen

Voor schuttingen heb je vaak de keuze uit twee verschillende soorten composiet. De ene is kunststof gemengd met hout en de andere met bamboe. Deze laatste is de hardste en de sterkste van de twee, maar is ook het duurste. De keuze die je maakt tussen de twee types composiet kan dus te maken hebben met de kwaliteit van de schutting, maar ook van je budget. De uitvoering van de schuttingen kan gedaan worden in het grijs, antraciet en bruin. Andere kleuren zijn mogelijk, maar zijn niet erg gangbaar. Panelen kun je krijgen in de afmetingen 180cm x180cm en 90cm x 180cm.

De kosten

De prijs die je uiteindelijk betaalt voor je composiet tuinscherm is afhankelijk van de afmetingen van het materiaal, de kwaliteit en de samenstelling. Daarnaast moeten deze worden geplaatst, waarvoor je natuurlijk ook betaalt. Het is belangrijk dat je kiest voor een kwalitatief composiet en dit kun je het beste doen door voor een bekend merk te gaan. Je zal dan een langere levensduur krijgen en het composiet zal niet vervormen of kromtrekken in de zon. Bij de imitatieproducten is dit vaak wel het geval. In de volgende tabel vind je een indicatie van de prijzen waar je mee te maken gaat krijgen als je een composietschutting aanschaft. Alle bedragen zijn inclusief btw, maar exclusief plaatsing.

 

Soort composiet Prijs per paneel van 180cm x 180cm
Houtvezel en kunststof €120 – €400
Bamboevezel en kunststof €150 – €450

 

De voor- en nadelen van composiet

Zoals bij elk materiaal het geval is, heeft composiet zowel voordelen als nadelen. Het materiaal is onderhoudsarm, splintert niet en rot niet, hoeft niet te worden geverfd en gaat erg lang mee. Ook kan composiet volledig worden gerecycled. Aan de andere kant is het als materiaal voor schuttingen vrij duur en is het gevoelig voor krassen. Goedkope composietsoorten kunnen kromtrekken in de zon.

Offertes vergelijken

De beste manier om te achterhalen hoeveel jij zal betalen voor je nieuwe composietschutting, is door het vergelijken van offertes. Dit doe je snel en makkelijk door onze vergelijkingstool te gebruiken. Deze tool kan je binnen een korte tijd aan een aantal offertes helpen van bedrijven uit jouw regio. Deze vergelijk je met elkaar om tot de beste beslissing te komen wat betreft jouw nieuwe schutting.

Wat kost een schutting precies?

Vraag gratis meerdere offertes op bij specialisten in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.