Bamboe schutting

Schuttingen kun je tegenwoordig krijgen in een groot aantal uitvoeringen. Van hoog tot laag, van kunststof tot natuurlijk en van modern tot klassiek, voor elke tuin is er wel wat te vinden. De variatie onder de schuttingen wordt vaak bepaald door het materiaal waar het van is gemaakt. Hout is erg in trek, kunststof begint steeds populairder te worden en natuurlijke schuttingen zoals wilgenhagen en klimop vind je ook veel. Een ander materiaal is bamboe en hier lees je over de veelzijdigheid van dit materiaal bij gebruik voor schuttingen.

De soorten bamboe schuttingen

Bamboe schuttingen worden meestal in twee vormen geleverd. Zo zijn er de bamboematten en kun je het ook krijgen in de vorm van panelen. Bamboematten worden het meest verkocht, omdat deze simpel te plaatsen zijn en niet veel kosten. Je hebt naast de bamboemat wel iets nodig waarmee je deze kunt bevestigen, zoals palen of een draadschutting. Bamboepanelen zijn vaak hoger en sterker. Deze kun je dan ook bevestigen aan palen in plaats van dat je daar een andere schutting voor nodig hebt. Voor een bamboemat van 1 meter hoog en 5 meter lang betaal je gemiddeld €18. Bamboepanelen zijn duurder en betaal je €30 voor een paneel van 90 centimeter x 180 centimeter.

De voor- en nadelen van bamboe

Bamboe als materiaal heeft een aantal voordelen. Omdat het een plant is die snel groeit, is het niet duur, maar wel erg hard. Ook hoef je je geen zorgen te maken dat er oude bomen gekapt zijn voor jouw bamboe schutting. Bamboe is makkelijk te bevestigen, is erg geschikt voor een natuurlijk uiterlijk en gaat erg lang mee. Nadelen van bamboe zijn dat de bamboematten een andere constructie nodig hebben om te worden bevestigd, waardoor de prijs erg omhoog kan gaan.

Offertes vergelijken

Als je precies wilt weten hoeveel jij zou moeten betalen voor je bamboe schutting, dan kun je dit snel en makkelijk achterhalen door onze vergelijkingstool te gebruiken. Binnen een korte tijd word je voorzien van een aantal offertes die je met elkaar kunt vergelijken. Zo komt je gratis en zonder verplichtingen tot de beste beslissing wat betreft jouw nieuwe bamboeschutting.

Wat kost een schutting precies?

Vraag gratis meerdere offertes op bij specialisten in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.