Kosten schutting met betonpalen

Schuttingen kun je krijgen in verscheidene uitvoeringen. Beton is hiervoor een materiaal dat vaak wordt gebruikt, omdat het lang meegaat. Kies je bijvoorbeeld voor een hout-beton schutting, dan zorgt het beton ervoor dat het hout de grond niet raakt waardoor vocht niet direct het hout in kan trekken. Ook is er de mogelijkheid een combinatie van beton met composiet te nemen. Dit materiaal is erg duurzaam en heeft nauwelijks onderhoud nodig. Hier vind je alle informatie die te maken heeft met de kosten voor schuttingen met betonpalen.

De kosten

Schuttingen met betonpalen zijn te krijgen in verscheidene uitvoeringen, elk met een ander uiterlijk en een ander prijskaartje. De kosten die je hebt hangen af van het materiaal, van de afmetingen van de schutting en van of je deze laat plaatsen of dat je dit zelf doet. In de volgende tabel vind je enkele voorbeelden van opties die je hebt, inclusief de prijs per meter. Onderaan zie je hoeveel je gemiddeld kwijt bent aan het laten plaatsen van de schutting.

 

Soort hout-beton schutting Prijs per meter
Geïmpregneerd hout €55 – €65
Met gemetseld steen €65 – €85
Hardhout €100 – €160
Grenen €100 – €120
Vuren €130 – €145
Composiet betonschutting €200 – €220
Plaatsing €15

 

  • Betonpalen met geïmpregneerd hout: geïmpregneerd hout is de goedkoopste optie die je hebt. Het hout is dan veelal onbewerkt en alleen waterafstotend gemaakt. Dit geeft je dus vele mogelijkheden wat betreft de afwerking van de schutting. Door deze zelf te schilderen, kun je je eigen stempel drukken op je tuinafscheiding. Voor €75 per meter kun je deze schutting laten installeren.
  • Betonpalen met een speciaal hout: kies je voor een speciaal hout, zoals een hardhout, Grenen of Vuren, dan betaal je meer. Esthetisch ziet dit er echter beter uit, er is minder regelmatig onderhoud nodig en deze houtsoorten gaan vaak ook aanzienlijk langer mee. Inclusief plaatsing betaal je dan €140 per meter.
  • Betonpalen met composiet: dit is de duurste optie die je hebt, maar deze schuttingen passen erg goed in moderne tuinen. Ook is er nauwelijks onderhoud nodig en is composiet erg sterk zodat ze lang mee kunnen gaan. Met een composietschutting heb je dus echt een blikvanger in je tuin, maar hier betaal je ook voor. Laat je een composietschutting plaatsen, dan betaal je €225 per meter.

 

De prijsopbouw

Omdat schuttingen met betonpalen vaak in een bouwpakket worden geleverd, gaat het grootste gedeelte (86 procent) van de totaalkosten naar het materiaal. De plaatsing (12 procent) kan namelijk snel en makkelijk gedaan worden. De overige 2 procent zijn voor eventuele voorrijkosten. Wil je geld besparen op het plaatsen van je nieuwe schutting met betonpalen, dan kun je dus 14 procent van de totaalprijs afhalen als je dit zelf doet. Ook door de markt af te zoeken naar koopjes en aanbiedingen kun je een aardig bedrag besparen. In het volgende diagram wordt dit nogmaals grafisch weergegeven.

schutting met betonpalen

 

Keuzes die de prijs beïnvloeden

Tijdens het planproces kom je een aantal keuzes en factoren tegen die een positief of negatief effect zullen hebben op de prijs. Hier vind je de grootste bijdragers.

  • Het materiaal: zoals je in de bovenstaande tabel kunt zien, heeft het materiaal waarmee de betonpalen worden gecombineerd een aanzienlijke invloed op de eindprijs. Je kunt geld besparen door een goedkoper materiaal te kiezen.
  • Zelf doen of uitbesteden: het plaatsen van een schutting met betonpalen is niet moeilijk. Je plaatst de palen in de grond, ondersteunt deze met een sneldrogend beton en maakt de houten schermen vast aan de betonpalen. Door dit zelf te doen bespaar je 14 procent op de eindprijs.
  • De afmetingen: tijdens het bestellen van je schutting met betonpalen heb je de keuze uit het materiaal, maar ook uit de hoogte en de lengte van de panelen. Hoe langer en hoger deze zijn, hoe meer je betaalt, omdat er dan meer materiaal nodig is. Geld besparen kun je dus door de schutting lager te laten uitvallen.

 

Interessante bespaartips

Hier vind je enkele tips waarmee je de kosten voor je schutting met betonpalen zo laag mogelijk kunt houden.

  • Kies een plaatselijke leverancier: zo minimaliseer of elimineer je de voorrijkosten. Is de schutting deel van een groter en langduriger project, dan kan dit zeker lonend zijn.
  • Doe een gedeelte zelf: je kunt het plaatsen van de schutting laten uitvoeren, maar je kunt geld besparen door de afwerking zelf te doen. Kies een schutting die zo kaal mogelijk is en verf of behandel deze zelf. Zo heb je de goedkoopste optie te pakken en kun je ook je eigen stempel drukken op het eindresultaat.

 

Offertes vergelijken

Gebruik onze vergelijkingstool en begin de planning voor je nieuwe schutting met betonpalen hier. Binnen een korte tijd kun je dan een aantal offertes ontvangen waarin je de prijzen vindt van verschillende leveranciers uit jouw regio. Door deze te vergelijken en mee te nemen in je planning kun je de beste beslissing maken wat betreft je nieuwe schutting.

 

 

Wat kost een schutting precies?

Vraag gratis meerdere offertes op bij specialisten in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.