Gaaspaneel

Wanneer je zoekt naar een nieuwe schutting, dan heb je genoeg keuze. Schuttingen van beton, kunststof, van planten of steenkorven, voor elke tuin is wel iets te vinden. Met een schutting creëer je een beschutte plek om te zitten en privacy. In de meeste gevallen vormt dit ook een esthetische toevoeging voor je tuin. Eén van de opties die je kunt kiezen zijn gaaspanelen.

Wat zijn gaaspanelen?

Gaaspanelen zijn hekken gemaakt van staaldraad. Dit staaldraad wordt in een paneel gelast, waardoor het betrouwbaar en duurzaam wordt. Gaaspanelen zijn dus wel doorzichtig, tenzij je kiest voor een begroeiing. Je ziet ze dan ook veel rondom openbare plaatsen, zoals parken, dierenweiden en sportvelden. Gaaspanelen zijn ook erg geschikt om dieren binnen te houden en ongewenste bezoekers buiten. De zwaardere panelen worden veel gebruikt voor het omheinen van bijvoorbeeld bedrijven of fabrieksgebouwen, maar voor thuisgebruik zijn er lichtere panelen te vinden.

De voor- en nadelen van gaaspanelen

Gaaspanelen hebben een aantal voordelen. Zo hoef je ze niet te onderhouden en gaan ze erg lang mee. Na de plaatsing heb je er dus nauwelijks nog omkijken naar. Daarnaast zijn ze erg stevig en sterk waardoor ze prefect fungeren als beveiliging. De prijs/kwaliteit verhouding voor gaaspanelen is erg gunstig en voor niet al te veel geld kun je al een goede omheining aanschaffen. Zoek je echter een meer klassieke schutting, dan is dit misschien niet de beste keuze. Het uiterlijk kan industrieel zijn en een beetje hard en onpersoonlijk. Ook zijn gaaspanelen doorzichtig dus kunnen mensen er gewoon doorheen kijken. Dit kun je oplossen door voor een begroeiing te kiezen.

De kosten en de plaatsing

Gaaspanelen zijn dus over het algemeen niet erg duur. Voor een paneel van 2 meter x 2 meter betaal je gemiddeld €60. Lagere panelen zijn goedkoper. Hier komen dan nog de metalen palen, beugels en clips bij en kun je rekenen op een bedrag van rond de €25 per paal van 2 meter hoog. Voor vier vierkante meter hekwerk, inclusief één paal en andere benodigdheden betaal je dus ongeveer €85. De plaatsing moet hier dan nog bijkomen en een hovenier vraagt doorgaans €20 per meter hekwerk. De plaatsing van gaaspanelen is erg simpel. De steunpalen worden in de grond verankerd met snelbeton en de panelen worden met speciaal daarvoor bestemde clips aan deze palen bevestigd.

Offertes vergelijken

Ben je geïnteresseerd in gaaspanelen en wil je graag weten wat de kosten zijn voor jouw situatie, dan kun je hier beginnen met je planning. Gebruik onze vergelijkingstool en je zal een aantal offertes ontvangen van bedrijven uit jouw regio. Deze service is gratis en vrijblijvend en kan je een handje helpen bij de planning van jouw nieuwe omheining.

Wat kost een schutting precies?

Vraag gratis meerdere offertes op bij specialisten in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.