Kosten hout-beton schutting

Wanneer je een schutting wilt laten plaatsen, dan wil je meer privacy, een beschutte plek of een mooie toevoeging tot je tuin. Een hout-beton schutting is één van de soorten schuttingen waar je dan uit kunt kiezen. Deze schuttingen, de naam zegt het al, bestaan uit een betonnen skelet dat is ingevuld met een houten tuinscherm. Dit heeft voordelen, omdat het hout dan de grond niet raakt en dus water er niet direct in kan trekken. Om deze reden gaan hout-beton schuttingen langer mee dan schuttingen van alleen hout. Hier lees je over de prijzen van dit specifieke type schutting.

De kosten

De prijs die je betaalt voor hout-beton schuttingen is per meter. Er zijn verschillende uitvoeringen beschikbaar met variatie in het hout, maar ook in het uiterlijk van de schutting. Ook kun je ervoor kiezen de schutting zelf te plaatsen, waardoor je goedkoper uit bent. In de volgende tabel vind je enkele voorbeelden met daarnaast de kosten (inclusief btw). De kosten voor de plaatsing worden onderaan vernoemd.

 

Soort hout-beton schutting Prijs per meter
Geïmpregneerd hout €55 – €65
Met gemetseld steen €65 – €85
Hardhout €100 – €160
Grenen €100 – €120
Vuren €130 – €145
Composiet betonschutting €200 – €220
Plaatsing €15

 

  • De goedkoopste optie: plaats je een hout-beton schutting met geïmpregneerd hout zelf, dan kun je voor gemiddeld €60 per meter klaar zijn. De instructies hiervoor worden duidelijk gegeven en het is in principe niet erg moeilijk. De betonpalen plaats je eerst in de grond en de houten schermen zijn dan makkelijk te bevestigen.
  • Een hardhouten hout-beton schutting: kies je voor hardhout (of Grenen of Vuren), dan ben je meer kwijt. Dit hout is echter beter bestand tegen de weersomstandigheden en gaat langer mee. Ook heeft het minder regelmatig onderhoud nodig. Speciale houtsoorten kosten echter meer, en permeter kan dit oplopen tot €145.
  • Een composiet betonschutting: theoretisch is dit geen hout-beton schutting, want deze tuinafscheiding bestaat uit beton en composiet. Dit materiaal heeft geen onderhoud nodig en kan een volledige afdichting realiseren. Ook gaat het erg lang mee en voor tuinen met een moderne uitstraling kan dit erg mooi staan. De kosten zijn wel hoog en liggen rond de €210 per meter.

 

De prijsopbouw

De plaatsing van een hout-beton schutting duurt niet lang, omdat deze vaak al als bouwpakket worden geleverd. Laat je dit doen, dan zijn de kosten ongeveer €15 per meter. Als je 15 meter nodig hebt en je kiest een grenen schutting, dan bestaat de totaalprijs voor 12 procent uit arbeidskosten, voor 86 procent uit materialen en de overige 2 procent is voor de voorrijkosten, indien van toepassing. Door de installatie zelf te doen bespaar je dus 14 procent op de totaalkosten. Aangezien de materialen zo’n grote bijdrage leveren kun je door goed marktonderzoek te doen en te zoeken naar aanbiedingen en koopjes, daar het beste geld besparen. Het volgende diagram geeft deze prijsopbouw nogmaals weer.

hout beton schutting

 

Keuzes die de prijs beïnvloeden

De totaalprijs die je uiteindelijk betaalt wordt beïnvloedt door een aantal factoren en keuzes. De grootste bijdragers vind je hier op een rij.

  • Het materiaal: er is een groot verschil in prijs tussen een schutting van geïmpregneerd hout en hardhout. Kies je voor beton en composiet, dan is dat verschil ten opzichte van geïmpregneerd hout nog groter.
  • Zelf doen of uitbesteden: voer je de plaatsing van de schutting zelf uit, dan bespaar je 12 procent van de totaalprijs. Dit is toch €225 als je anders €1875 zou moeten betalen. Je levert hier wel tijd en energie voor in; het laten plaatsen blijft toch altijd makkelijker.
  • De afmetingen: naast de lengte van de schutting, kun je vaak ook de hoogte zelf bepalen. Hoe hoger en hoe langer de schutting moet worden, hoe duurder de prijs. Dit is logisch, er zijn immers meer materialen nodig. Wil je geld besparen dan kun je overwegen een lagere schutting te plaatsen.

 

Interessante bespaartips

Hier vind je enkele tips waarmee je de kosten voor je nieuwe hout-beton schutting zo laag mogelijk houdt.

  • Kies geïmpregneerd hout: dit is de goedkoopste optie en ook de minst afgewerkte optie. Daardoor heb je de mogelijkheid de schutting te verven en behandelen zoals je zelf wilt. Zo kun je dus je eigen inbreng geven aan het uiteindelijke resultaat.
  • Kies een lokaal bedrijf: je kunt de voorrijkosten minimaliseren of helemaal elimineren als je een bedrijf kiest dat zo dicht mogelijk bij jouw tuin is gevestigd. Als je schutting deel uitmaakt van een groter project kan dit op de eindfactuur aanzienlijk schelen.

 

Offertes vergelijken

De beste plaats om te beginnen met het plannen voor je nieuwe schutting is door het vergelijken van offertes. Dit doe je makkelijk met onze vergelijkingstool. Deze service is gratis en vrijblijvend en levert snel resultaat. De offertes die je krijgt kun je vervolgens gebruiken bij het maken van een beslissing omtrent jouw nieuwe hout-beton schutting.

Wat kost een schutting precies?

Vraag gratis meerdere offertes op bij specialisten in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.